Снимка: Pixabay
fallback

За да се предпазят хората от зараза с "Делта" варианта, трябва да спазват същите противоепидемични мерки, но много по-стриктно, защото този вариант се предава по-лесно, съобщава БТА като цитира Министерството на здравеопазването..

За да се ограничи разпространението му е необходимо гражданите да се съобразяват с всички мерки, които се въвеждат от МЗ спрямо развитието на епидемичната обстановка - спазване на дистанция, избягване на събиранията на закрито и др.

Максимално трябва да се ограничат възможностите и местата, където се срещат хората и могат да се заразят.
Ваксините са основното средство за профилактика. Няма друга надеждна алтернатива, която да предпази хората. Ваксините пазят в много висок процент и от "Делта" варианта - много успешно срещу заразяване, а освен това и от тежко протичане и хоспитализации., коментират от Здравното министерство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Анонимен

преди 2 години

Училищата в момента трябва да са затворени, защото абсолютно никакви мерки не се спазват там и са разпространители на вируса, точно от там се заразяват масово родители и го пренасят и т.н. Имат вариант онлайн учениците, не е да нямат и е точно за случаи като в момента, да го ползват, а не да сриват икономиката!!!Учениците-онлайн, бизнесите нямат онлайн-да ни оставят да работим!!!

50

Евгения

преди 2 години

Бая народ си отиде благодарение на "животоспасяващите ваксини". Да не говорим пък за хора, които взеха да дават "заето". Всеки сам да си решава. Мен ковида не ме плаши!... ама грам. Мерките ги спазвам, колкото да не ме глобят и д ане ме гледат накриво наивните и наплашените от Пландемията. И не ми насаждайте вина за каквото и да било!

49

докато се налага

преди 2 години

то почти ще свърши - за много хора - няма втори шанс.

fallback