Снимка: Pixabay
fallback
"Основният сценарий за развитието на пандемията от COVID е трайно намаляване на продължителността на живота с поне 10 години." 
 
Това каза Анча Баранова, доктор по биологични науки и професор в Училището по системна биология към университета Джордж Мейсън (Вирджиния, САЩ), предаде БГНЕС.
 
"Основният сценарий сега е следният: ваксините по някакъв начин работят, вирусът също така мутира. Всички чакат. Човечеството бавно се примирява с идеята, че средната продължителност на живота намалява с десет години. Докато хората са млади и имат имунитет, справят се с коронавируса, дори и с многократни имунизации. С напредването на възрастта, обаче, тялото все повече боледува, и коронавирусът е една от тези болести, следователно средната продължителност на живота намалява ... Имаме нов естествен враг ", каза тя.
 
Биологът отбелязва още, че е възможно с времето вирусът естествено да отслабне. През двете години на пандемия за момента вирусът, ако е намалил интензитета си, е почти незабележимо.
 
"Във всяка популация има естествен подбор. При хората също. След две или три поколения, средно хората ще се справят по-добре с коронавируса, дори и без лекарства. Структурата на вирусите, които измъчват човечеството, също може да се промени, може би най-накрая грипът ще намалее... ", добави Баранова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Константин Матеев

преди 2 години

До АнонименДанните за вчера показват, че рискът ваксиниран да се зарази е над 2 пъти по-малък, а да попадне в болница или да почине е около 4 пъти по-малък. Това специално за тия, които не умеят да разчитат данни, па били те и ден за ден и за сравнително малки бройки.

50

БайГане

преди 2 години

А ваксините намалят с над 50! Четох от сигурен източник че има 10 милиона умрели младежи след чипиране

49

Парите

преди 2 години

За пенсии чиста печалба

fallback