Снимка: Facebook
fallback

Шефът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски и още 11 негови колеги от ВМА си поставиха трета доза ваксина срещу коронавураса.

„В момента 97% от хоспитализираните с инфекцията пациенти в COVID-зоните на ВМА са неваксинирани“, съобщиха от болницата в социалната мрежа Facebook.

„Надеждата, с която посрещнахме 2021 година се оправда – ваксините на този етап са единственият начин да се защитим от коварното заболяване. Доказано е, че определен период след имунизацията защитата намалява. Затова нямах никакви колебания, както и при „първата игла”, да си поставя и „трета”. Не остана човек, който да не се е „сблъскал” с вируса – лично или чрез свои близки и приятели. Всеки ден виждам колегите си в инфекциозната клиника, които се научихме да разпознаваме по силуетите им. Те забравиха какво е да работят без тежкото защитно облекло. Но в очите им все още се чете надежда, че хората ще си върнат вярата в науката и че заедно ще се спечелим тази война!“, посочват още от ВМА като цитират Мутафчийски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

130

Joro

преди 2 години

Като чета тези коментари и разбирам какво дъно е ударила нацията ни. Заслушено сме на опашката на Европа, по всичко. И там ще си останем с това робско високомерие на простия човек, на който нищо не можеш да му кажеш, защото знае всичко. На малкия пръст не можете да му стъпите на този доктор, но не спирате да лаете по него.

129

3.14ТАЩ

преди 2 години

Защо призовават да вярваме на науката? Откога науката е религия? Колко научни института у нас имат апаратура да проверят и потвърдят/отрекат факти и твърдения за ваксините? Всички професори които канят по ТВтата само четат научните публикации и ни обесняват какво писали и кязали на запад. Викат, вижте то на етикета пише съдържанието... айде бе? В бисквити "Катеричка" има ли катеричка? ТОВА Е ВЪПРОС НА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ! Ядем и се боцкаме с каквото ни кажат. Японците как ги фанаха в крачка...

128

3.14ТАЩ

преди 2 години

Ваксина срещу СПИН не могат да направят 40 години. За 1 година изкараха 10 ваксини за ковид. ???????????????????

fallback