fallback

На фона на слабия процент ваксинирани у нас, стартира и поставянето на трета доза на ваксина. Първите медици вече си направиха допълнителната имунизация.

Йоска Тинчева е здравен работник. Като част от рисковата група, тя е решена да си постави и трета доза ваксина.

"Аз съм ваксинирана. Две инжекции имам, така че и трета доза бих си направила и се чувствам добре", сподели тя.

Личните лекари наблюдават спад в интереса към ваксинацията срещу Ковид-19. Повишава се интересът на имунизираните към третата доза, отчита д-р Георги Миндов.

Oще по темата
"Почти всички мои пациенти, които са имунизирани с пълен ваксинален курс, питат за поставяне на трета доза, тъй като слушат какво се случва в други страни. Спадат антителата прогресивно и трябва да се направи такава доза", уточни медикът пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Той подкрепя идеята с приоритет да бъдат рисковите групи, като смята, че към тях трябва да влязат и хората от фермите за норки. Д-р Миндов е категоричен, че не трябва да се залъгваме, че защитата от коронавируса зависи от това колко антитела имаме.

"Титърът на антителата не е показателен. Няма смисъл хората да ходят да се изследват и да си дават парите. Това изследване е безсмислено. Няма референтни стойности. Не знаем под колко и над колко имаме защита. Това е просто една цифра и нищо повече", подчерта медикът.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

181

Преболедувала

преди 2 години

Пак лъжат подкупните доктори. Миналия ноември преболедувах ковид. След два отрицателни теста /бърз и ПСР/ се оказах с огромен брой антитела след наплавен кръвен тест. Тестовете за установяване на ковид са фалшиви, а не кръвния тест за антитела. Затова хората не ви вярват, всичко е лъжа и измама. Целта е да си пробутат ваксините, а не да ни спасят.

180

Анонимен

преди 2 години

Нашите лекари и професори се оказаха най компетентни за ковида ,,и толкова се напъват че очакват до получат двойна заплата ,и пак немогат да ни убедят че ваксините не са ментата

179

absurd

преди 2 години

Спокойно,То ако има четвърта доза и за нея ще питат,те са вече зомбита,но за едно е прав доктора ,няма смисъл да си губиш времето за изледвания

fallback