Снимка: БГНЕС
fallback

Изпълнителният директор на "Модерна" Стефан Бансел смята, че пандемията от новия коронавирус може да приключи до една година, тъй като увеличеното производство на ваксини гарантира глобалните доставки, съобщи Ройтерс.

"Ако погледнем към увеличаването на производствените възможности в индустрията през последните шест месеца, до средата на следващата година ще има на разположение достатъчно дози, за да може всички хора на планетата да бъдат ваксинирани. Ще са на разположение и необходими бустерни дози", каза той в интервю за швейцарския в. "Нойе цюрихер цайтунг".

"Хората, които не се ваксинират, ще бъдат естествено имунизирани, защото вариантът Делта е доста заразен. по този начин ще се окажем в ситуация, подобна на тази при грип. Може да се ваксинирате и да прекарате добре зимата. Или не се ваксинирате и рискувате да се разболеете и вероятно дори да се озовете в болница", каза той.

На въпрос дали това означава завръщане към нормален живот през втората половина на следващата година, той отговори: "Считано от днес, в рамките на година, предполагам".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Да бе верваме

преди 2 години

ХИВ / СПИН, както и сезонните грипове ДА НЕ БИ ДА СА ИЗЧЕЗНАЛИ нито лекарства нито ваксини действат просто си живеем с тях и който има лош късмет го хваща.

36

Доктор Ху..

преди 2 години

Шефът на Модерна??? О, заблудени ми овчици .Тоя е някакъв второстепенен разпоредител. Шефът е Бил Гейтс. Именно неговата фондация спонсорира създаването на Модерна през 2016г. Я, какво съвпадение. През тази година Бил започна лекциите си в ТЕД за пандемиите и намаляване на населението на земята. А скоро Бил каза официално. Пандемията ще продължи. Това е само началото.

35

Анонимен

преди 2 години

Скоро ще се появи нов щам,а не нов вид гама или яма на Ковид.Много вероятно това да стане у нас или в някоя подобна държава с ниско ниво на имунизация.Той ще засяга всички възрасти и ще е с много висока смъртност до 30%.Това означава,че ще остане половината от населението или по-малко.Тези които ще оцелеят ще бъдат по-щастливи и по-разумно от сегашното население.У нас ще остане 20% от населението.Това ще стане декември-януари.

fallback