Снимка: Pixabay

Пет паралелки от област Благоевград преминаха на онлайн обучение заради заразени с коронавирус. В профилираната гимназия в Сандански от вкъщи ще се обучават учениците от 11 „г“ клас. 12 „а“ и 9 „в“ клас от Земеделската гимназия в града също остават в домовете си.

В областния център на дистанционно обучение ще са 7 „а“ клас в Четвърто основно училище и 8 „д“ от Националната хуманитарна гимназия.

Директорите на учебните заведения са подали информация към РЗИ и Регионалното управление на образованието съгласно протокола и утвърдения алгоритъм. Регионалната здравна инспекция е издала предписание за обучение от разстояние в електронна среда, а данните са качени в платформата на МОН.

Още по темата
„Обстановката е динамична, но като цяло е спокойна в образователната система в областта”, коментира началникът на РУО Ивайло Златанов, цитиран от „Струма“.

Изчисленията показват, че към ОРЕС са преминали 5 паралелки с общо 130 ученици, което е 0.4% от общия брой на над 34 хил. обучаващи се в училищата в Пиринско.

В две детски градини в Благоевград има карантинирани групи заради учителки с положителен Ковид тест. Едната е в детска градина „Здравец“ в ромския квартал, където 25 хлапета в 4-а група са принудително вкъщи заедно с помощник-възпитателките им. Другата група е от 12-а детска градина „Алени макове“ на ул. „Т. Александров“. Карантината и на двете групи изтича на 26 септември и от следващия понеделник децата ще се върнат в занималните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase