Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Гръцките лекари призовават родителите да ваксинирате децата, за да не се заразят с коронавируса.

Намалява броят на заразените в Гърция, но в някои области въведоха ограничения поради силно разпространение на вируса, предаде БНР.

"До Коледа неваксинираните деца ще се заразят с коронавирус", заяви професор Никос Сипсас, който е в екипа на Националния съвет по контрол на пандемията.

Oще по темата

Той предупреди, че вече има много данни за деца, които боледуват от т.нар. "дълъг ковид" със силна умора, депресия, смущения в различни органи като белите дробове и сърцето. Същевременно Делта вариантът много по-често засяга децата от оригиналния щам на коронавируса, като същевременно те могат да заразят възрастните и уязвимите групи.

С бавни темпове се движи ваксинирането на децата от 12 до 17-годишна възраст, което според специалистите ги поставя в рискова ситуация с евентуални последствия след коронавируса. Ваксинираните малолетни до сега са само 140 000. Основната причина е страх и несигурност сред родителите от ваксината, отчитат проучвания на общественото мнение в Гърция.

Засилиха кампанията за ваксиниране сред родители, ученици и учители.

Прогнозите са за напълно ваксинирани до края на годината около 65% от населението в страната, което е недостатъчно за защита в национален мащаб срещу коронавируса.

В сила е задължението за тестване два пъти на седмица за учениците, както и за неваксинираните преподаватели.

Все пак разпространението на пандемията намалява, макар и бавно, отчитат от министерството на здравеопазването.

В няколко области въведоха вечерен час и забрана за движение.Това са Иматия, Пела, Пиерия, но и за цялата област Кавала в близост до границата с България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

Анонимен

преди 2 години

Задължителна евтаназия за всичкиии!!

69

БРЦК

преди 2 години

Казват вакса и имаш работа пътуваш значи . Ваксина срещу свобода .... срещу живота на човека До сега седем човека починаха след вакса. Смъртта не страшна ново начало . СТРАШЕН Е СТРАХЛИВЕЦА ОБЕЗОМЯЛ ДО ГЛУПОСТ. *** ПО СИЛЕН ОТ АТОМНА БОМБА

68

БРЦК

преди 2 години

Лекарите призовават УБИТЕ ДЕЦАТА СИ .АКО НЕ Е ВАКСАТА ТО РЕМДЕСЕВИРА ИЛИ ..... НА ВОЙНА КАТО НА ВОЙНА

fallback