Снимка: БГНЕС
fallback

Министерският съвет разреши закупуването на 10 000 дози от ваксина срещу COVID-19 на „Санофи/ГлаксоСмитКлайн“.

Тя е еднодозова антигенна ваксина, която на този етап се очаква да не се използва за първична имунизация, а при преболедували лица или при ваксинирани с друга пандемична ваксина срещу COVID-19, съобщиха от правителствената пресслужба.

Същата е алтернативен вариант за ваксинация при лица с противопоказания спрямо другите видове ваксини. Ваксината се съхранява при температурни условия между +2° и +8°С. Очакваните срокове за доставка са през първото полугодие на 2022 г.

С участието на страната в договора ще се осигури широко портфолио от ваксини срещу COVID-19. Заявяването на 10 000 дози от ваксината на Санофи/ГлаксоСмитКлайн ще позволи на България да вземе участие в договора и в бъдеще при необходимост да се осигурят допълнителни количества.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

dakotabg

преди 2 години

До 30:Ти,след като си защитен,какво те бърка?И защо е всичката тази омраза,към неваксинираните!?А колкото до въздуха:Изчезвай,ако ти пречим!

39

Duchess of Cringe

преди 2 години

Българи, престанете да се мерите с камъни по главите, като маймуни, за това кой бил ваксиниран и кой не. Врагът на всички нас (*т. е. на нас бедняците, които не сме в избрания 1% най-богати в света) не е ваксинираният или не-ваксинираният Петър от другия вход или от другата вила. Врагът стои горе, много високо, почесва нос и потърква ръце, като гледа как цялото човечество става едно диво племе, което мрази себеподобния си роб заради една ваксина. Много е удобно да имаш едно такова разделение.

38

Анонимен

преди 2 години

Санофи е точно компанията, на която забраниха ваксините срещу Денга във Филипините, след като бяха ваксинирали вече 100,000 деца - 3 години след началото на ваксинацията. Подобна история - пускат ваксините, "опровергават" критиците; по-късно се вижда, че ваксинираните преболедуват по-тежко от неваксинираните. Има осъдени накрая.

fallback