Снимка: архив, БГНЕС
fallback

82,5 процента от населението на Истанбул са ваксинирани срещу коронавирус, съобщи валията на окръга, цитиран от турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк. Истанбулският валия Али Йерликая обяви данните в Тwitter.

Според сведенията най-малко една доза в Истанбул са получили 9,5 милиона души, две дози са поставени на 7,3 млн. души, а 1,2 милиона са с три поставени дози ваксина.

Oще по темата

Междувременно данни, огласени от здравния министър Фахреттин Коджа, показват, че черноморският окръг Ризе отчита най-много случаи на COVID-19 сред всички 81 окръга на страната. Заболеваемостта там за последната седмица е била 488 на 100 хиляди души. Все пак това е спад спрямо миналата седмица, когато случаите са били 653 на 100 хиляди.

Най-ниска е заболеваемостта в окръг Айдън - 38,6 на 100 хиляди души. В Истанбул тя е 183 души на сто хиляди население, а в Анкара - 282 на сто хиляди.

Според най-новите данни, огласени снощи, Турция е регистрирала 28 224 новозаразени с коронавирус при 341 000 направени теста. Починалите за денонощието са 248.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 2 години

Ами щото Турция не е Истамбул

29

славянин

преди 2 години

Ако в Турция 70 % са вече набодени с две дози, защо го няма ''ваксиналния колективен имунитет'', който ще ликвидира вируса, нали толкова време ни лъжат и мамят с този '''колективен ваксинален имунитет'', който щял да ликвидира ''пандемията''!?!?

28

Братчеда

преди 2 години

Ся, тва ако е верно, ми то начи догодина Истанбул е наш, без бой ще го превземем

fallback