Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Гърция ще направи достъпна трета доза ваксина за уязвимите групи хора от вторник, заявиха експерти от здравното министерство, надявайки се да ограничат нарастването на заразените с Делта варианта на коронавируса, съобщи Ройтерс.

Властите ще започнат да назначават часове за трета доза ваксина за хора с компрометирана имунна система и лица на възраст над 60 години.

Oще по темата
Тя може да бъде поставена 6-8 месеца след втората доза, заяви Мария Теодориду, председател на Гръцката национална ваксинационна комисия.

За имунокомпрометираните тя може да бъде дадена още четири седмици след втората доза, каза тя.

В Гърция са регистрирани нови 1608 случаи на COVID-19 и 51 смъртни случаи в понеделник, с което общият брой на заразените от началото на епидемията достигна 616 765, а на починалите - 14223. В Гърция, която има население от 11 милиона души, досега са поставени 11,8 милиона първи дози.

Около 56 процента от населението в страната са напълно ваксинирани. Страната се надява да увеличи тази цифра до 70 процента в опит да бъде създаден широк имунитет срещу вируса.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

този

преди 2 години

а после реват че не сме като модерните държави. Да ама спрямо модерните държави сме на последно място по вакцинация. *** народ, това е.

13

конспиратор

преди 2 години

Простите антиваксъра са смели докато не умират близките им. Дори и тогава пак си мислят че някой иска да ги убие с ваксина. Ама кво да правиш, то е по лесно да си ***.

12

Боже опази

преди 2 години

Гърция по- рано ще се отърве от пенсионерите. Ние трябва да побързаме.

fallback