Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Столичната община разкрива днес "зелен коридор" за поставяне на ваксини в столичното метро, съобщават от общината.

Новият изнесен кабинет започва работа по искане на кмета Йорданка Фандъкова с цел ускоряване процеса на ваксинация в столицата.

Изнесеният кабинет ще се намира в метростанция НДК, входът е от пешеходната част на бул. "Витоша" и ще работи през делничните дни. На 7 септември ще бъде отворен от 13:00 до 19:00 ч. Вторник и четвъртък работното време ще е от 13:00 до 19:00 ч, а в сряда и петък - от 8:00 до 13:00 ч.

Във ваксинациония пункт ще работят медици от 12 ДКЦ. Ваксините са осигурени от Столичното РЗИ, а организацията се осъществява от екип на дирекция АПП на Столичната община.

От общината припомнят, че през делничните дни работят кабинети за поставяне на ваксини в следните ДКЦ-та - осмо, 11-о, 12-о, 13-о, 18-о, 20-о и 24-о.

Продължава и инициативата за ваксинация на колективи на място. Това се извършва при предварителна заявка от предприятия и фирми. На сайта на контактния център на Столичната община е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 2 години

Само си го представям как се прибирам скапана от работа и си казвам, защо да не се почувствам утре още по-кофти като си направя една ваксина сега.

28

Анонимен

преди 2 години

Който иска да се ваксинира, ще намери начин. Например ще отиде в болница или при личния лекар. Който не иска, и в къщи да му отворят "зелен коридор", пак не би го направил. Според мен е голяма глупост това ваксиниране в молове, паркове и метро.

27

Анонимен

преди 2 години

"Ей добре, че когато са пускали ваксините против детски паралич, туберколоза и шарка не е имало интернет, че си е**** майката..."-- --- --- --- --- --- Когато са пускали ваксините против детски паралич, туберколоза и шарка не е имало интернет, но е имало НАИСТИНА детски паралич, туберколоза и шарка. И хората са приемали ваксините като истинско избавление за нещо, което наистина е било сериозен здравен проблем.

fallback