Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Руският институт "Гамалея" е одобрил за употреба 550 000 ваксини Спутник V, които са произведени в сръбския институт "Торлак" до 13 август, съобщава белградският вестник "Политика".

Oще по темата

Министърът за иновациите и технологичното развитие Ненад Попович уточни, че институтът "Гамалея" снощи е одобрил за употреба ваксините от "Торлак", които били със същото качество, като произведените в Русия ваксини Спутник V.

Попович каза, че ваксините са готови за употреба в Сърбия.

Когато става въпрос за износ, за това ще вземе решение правителството на Сърбия и президентът Александър Вучич. Трябва да съгласуваме това с руските партньори, да получим от тях разрешение за износ, за да не се случи така, че и едните, и другите да изнасят на едни и същи пазари. Но съм сигурен, че за Република Сръбска, Черна гора, Северна Македония, Босна и Херцеговина, за нашите съседи, ще има достатъчни количества от тези ваксини, каза Попович.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

русофиль

преди 2 години

Мен вярата към нашия вожд и учитель тавашч Путин ще ме пази от Ковид.Ваксината спутничок е за врагът

29

Анонимен

преди 2 години

"Но съм сигурен, че за Република Сръбска, Черна гора, Северна Македония, Босна и Херцеговина" Интересно, защо не са включени Хърватия, Словения, Румъния, България и т.н. И те са съседи. Ааааа, сетих се, защото те не са сръбски протекторат и са в ЕС, което означава, че не могат да продават ваксина, която не може да мине контрола на ЕМА. Мдаааа. Само ме съмнява, че сърбетата ЯКО се набутаха. Никой не иска "безаналоговата" руска поммия.

28

Лекар

преди 2 години

До АнонименНарича се синдром на Гилен-Баре

fallback