Снимка: БГНЕС
fallback

Покачване на болните от COVID-19 се отчита в Ямболско, съобщи главният секретар на РЗИ Донка Желева.

Данните за заразените са 373 на 100 000 души, през последното денонощие са диагностицирани 62 нови случая, двама пациенти с коронавирус са починали.

В болниците пациентите с коронавирус са 84, от тях четирима са на интензивно лечение. В областта към момента са разкрити 100 ковид легла - 86 в областната болница "Св. Пантелеймон", 10 в общинската болница "Св. Иван Рилски" в Елхово и 4 легла в Специализираната болница по кардиология.

Засега частната болница "Св. Йоан Рилски" в Ямбол не приема пациенти с коронавирус. При влизане в червената зона там трябваше да бъдат разкрити 22 легла, но ръководството й е прекратило договора с НЗОК по тази клинична пътека, обясни Желева, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Въпрос към МЗ

преди 2 години

При толкова много заразени хора държавната болница е без ръководство, РЗИ без шеф.Няма ли кой да вземе някакви мерки за хората в града и цялата област!Бог високо, цар далеко!

11

Анонимен

преди 2 години

Значи няма и половин %, но иначе е пандемия...

10

Анонимен

преди 2 години

до 4, е те щото са ваксинирани, даже вече и с трета игла, обаче са останали сигурно малко бебета и те са вдигнали бройката на заразените :)))

fallback