Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Мерките във Виена за ваксиниране на населението срещу COVID-19 и предотвратяване на четвърта епидемична вълна в австрийската столица стават все по-многостранни и всеобхватни.

Oще по темата

В три от супермаркетите в града са разкрити ваксинационни пунктове, които може да обслужат до 150 граждани на ден. Избрани са магазини в сравнително отдалечени жилищни квартали, където по статистически данни процентът на напълно ваксинираните е по-нисък. За да бъдат улеснени гражданите, не е необходима предварителна регистрация.

От началото на миналия месец Виена разкрива децентрализирани ваксинационни пунктове без предварителна регистрация на желаещите. Целта на кампанията е да се създадат възможно най-големи удобства на гражданите да се ваксинират. Досега от този начин на ваксиниране са се възползвали 63 969 души.

В един от търговските центрове във Виена са ваксинирани 1911 души, във ваксинационните автобуси - 2023 души, в два от ваксинационните мобилни пунктове - над 4000. Градската управа не престава да предлага нови възможности за лесно и безпроблемно ваксиниране на населението.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Хипермаркет

преди 2 години

Днеска на примоция фафли, курасани и "Аз се боцкам".

25

Фигурантски трол

преди 2 години

Явно ГЕРБ са купили цяла Виена.

24

Анонимен

преди 2 години

фокси бейби другата седмица минавам през виена. дай си номера тука да ти звъннем да видиш в моя бенгбус как хубаво се праскат мацки. че ти фръкне перуката бейби. че забравиш за некви ***.

fallback