Снимка: БГНЕС
fallback

Инспектори от РЗИ и полиция започнаха масови проверки по морето дали се спазват противоепедимичните мерки срещу COVID-19. Това се случва, след като Бургаската област твърдо навлезе в червената зона на заболели.

Днес проверките започнаха от Созопол. Проверява се дали персоналът има поставени маски, следи се дали няма струпване на туристи, има ли отстояние на масите и поставени дезинфектанти.

В един от плажните барове, барманът не носеше маска, а там където ги носят са поставени най-често под носа. В едно от заведенията при появата на проверяващите персоналът се скри, пише БГНЕС.

Туристи споделят, че вечер се наблюдава голямо струпване на хора по заведенията и мерките не се спазват. Носенето на маски дори на открито, при липса на разстояние от метър и половина, е задължително.

Проверките по морето ще продължат. Д- р Полина Желева от РЗИ Бургас заяви, че основното нарушение е именно неносенето на маски от персонала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 2 години

Бургаското РЗИ, варнеското и сие на били винаги на хранилка на мутрочалгарите, винаги плюс полицията. Само гстрольорите горят;)

46

Анонимен

преди 2 години

Гледах репортажа по новините - барманчето беше на поне 2 метра растояние от проверяващите, барът беше празен.. Кскъе е проблема, че ще го глобяват, дори и само да му съставят предупреждение!? Само парлама за телевизиите правят. За съжаление никой нищо не спазва. Шефа му ще плати където трябва и всичко ще е ок, а той няма да получи заплата и т'ва е, Бг варианти да искаш. Ъоми Ковид няма у Бг.

45

до 11

преди 2 години

и кой и къде те накара на 40 гр да носиш маска, приказваш ей така да се правиш на актуален

fallback