Снимка: Pixabay
fallback

700, вместо обещаните 1000 лева допълнително възнаграждение за работа на първа линия в борбата с коронавируса. Това са получили личните лекари, заяви в ефира на Нова тв доц. Любомир Киров от от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари.

Той допълни, че размерът на сумата се определя от броя на заразените в съответната област.

„При предишния вариант на вируса бяха нужни около 15 минути, за да се заразиш. При този са нужни само около 10 секунди. Рискът за работещите на първа линия е много голям и консултациите лице в лице се избягват в цяла Европа”, поясни медикът.

Oще по темата
„Нашето предложение е първият преглед да бъде направен по закон. Всеки е без диагноза, докато не я докажем. Ако пациентът се окаже с COVID-19, той преминава на домашно лечение. Трябва да има един минимум от консултации, които не са лице в лице. Състоянието на пациентите може да се проследи дистанционно”, обясни още доц. Киров.

Той заяви, че разговорите между министерството и професионалистите се провеждат вече втора седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Ковид делта

преди 2 години

Може ли да си плащам тока дистанционно - като да ме пишат , че уж сьм платил всеки месец

52

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 43 Двама лекари телефонисти ми сложиха минус...хахахаха

51

Коприва

преди 2 години

"При предишния вариант на вируса бяха нужни около 15 минути, за да се заразиш. При този са нужни само около 10 секунди" Във втора статия същата мантра! Той голям пъргавеляк го изкарахте, нищо че в България е от април и в момента пак е на отделни огнища по ваши сведеня.

fallback