Снимка: БГНЕС
Президентът на френска биотехнологична компания Valneva Франк Гримо заяви, че разработената от компанията ваксина срещу Covid-19 може да покаже ефикасност от над 80% по време на късните етапи на нейните изпитвания.
 
"На базата на изпитвания от Фази 1 и 2, се надяваме да имаме ваксина, която разполага с ефективност от повече от 80%. Тази ефективност на нашата ваксина срещу Covid-19 ще трябва да бъде демонстрирана при изследванията във "Фаза 3", каза Гримо пред френския бизнес новинарски канал BFM Business, предаде БНР.
 
По-рано тази година от компанията Valneva заявиха, че при проучване в по-ранен етап ваксината е показала ефективност от над 90%.
 
От компанията през април обявиха, че ваксината, кръстена VLA2001, не причинява "никакви тежки нежелани реакции".
 
Тогава главният изпълнителен директор на Valneva Томас Лингелбах. заяви: 
 
"Изключително сме доволни от тези резултати, които ни довеждат крачка по-близо до предоставянето на инактивирана ваксина, за да помогнем на глобалната борба срещу Covid-19. Светът се нуждае от множество ваксини, както и от бустерни възможности. Като се имат предвид потенциалните предимства, често свързани с цялостно инактивирани вирусни ваксини, ние вярваме, че VLA2001 ще има важна роля".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase