Снимка: БГНЕС
fallback

В пет града в страната - София, Пловдив, Велико Търново, Варна и Бургас, правим организация за ситуирането на имунизационни пунктове пред големи магазини. Хората, които ще се ваксинират, ще получат ваучери за пазаруване в магазина. Това съобщи в Бургас главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Той пристигна в морския град по-рано днес, за да се запознае със ситуацията с разпространението на коронавирусната инфекция. По последни данни Бургас и Велико Търново са двете области в страната с най-много болни от Covid-19.

Главният държавен здравен инспектор посочи, че потокът пред тези търговски обекти е много голям, особено през почивните дни. По думите му към момента не е ясно на каква стойност ще са ваучерите, но уточни, че те ще се раздават в имунизационните пунктове пред големи вериги хипермаркети.

Кунчев призова хората да не се осланят на информацията от социалните мрежи относно ваксинирането, а да се доверяват на научна информация, на базата на това, което идва от света.

"Приветствам всяко едно такова решение. Подобни такива инициатива имаха Фрапорт и Албена. Там, където има разбиране, то нещата се получават. Съвсем скоро ще си проличи колко ниска ще бъде заболеваемостта сред тези колективи", коментира пред медиите доц. Кунчев.

Главният здравен държавен инспектор участва в заседание на Областния щаб в Бургас, на който се дискутираше дали да се вземат допълнителни мерки за ограничаване на ковид-заразата. Според Кунчев два са основните проблема в момента - ваксинация и доверие. Кунчев заяви още, че няма нужда от налагане на нови мерки, а само от по-добър контрол за спазването им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

344

Немски бусове

преди 2 години

Видях такъв пункт вече в Пловдив пред магазина на Пещерско шосе.Беше модерен бус с немски регистрационни табели!Защо немски бусове раздават ваучерите на Кауфланд срещу ваксина?Няма ли български?

343

Радослав

преди 2 години

Очаквайте скоро филинг и-мейла. Вие печелите 10000$ от лотарията на Пфайзер. Само трябва да представите валиден сертификат за 4 поставени дози ваксина за да си приберете печалбата!

342

Анонимен

преди 2 години

Тези ваучери си ги навийте на рулце и си ги пъхнете знаете къде.

fallback