Снимка: архив, БГНЕС

България ще дари на Украйна 50 000 дози ваксини „АстраЗенека“ срещу COVID-19. Това стана ясно след разговорите в Киев на служебния министър на външните работи Светлан Стоев с първия дипломат на Украйна Дмитро Кулеба.

За България българската общност в Украйна, която наброява 200 000 души, е естествен мост на приятелство между двете страни, е заявил министър Стоев и е изразил благодарност за запазването през 2020 г. на Болградския район в Одеска област като самостоятелна териториална единица с административен център Болград, предаде БНР.

България ще се радва да получи скоро официален отговор от Киев на очакването си за разкриване на консулска канцелария в Болград, която да облекчи връзката на сънародниците ни с България, е отбелязал Светлан Стоев.

Той участва в Киев в учредителната среща на върха на Международната кримска платформа.

България твърдо подкрепя суверенитета на Украйна, загрижени сме от милитаризацията на региона на Черно море, е заявил министър Стоев на форума.
 

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 3 месеца

До 32: Що за щураво разсъждение? Риск нямало, щом застрахователите не го приемат за риск. Медицински и застрахователен риск не са равни понятия. Те са преценили, че и да плащате двойна цена на полицата, има риск да умрете от коронавирус, и Вашето плащане няма да им помогне да си вържат бюджета при н-брой като Вас. Застраховайте се, но да знаете - умирайте от друго. Или по-точно - не се застраховайте да умирате от това.

33

Малко за политика

преди 3 месеца

А ето и новина за братската ни дружба с Украйна: "На 23 того България се присъедини към декларация на 46 държави, която обявява Русия за държава окупатор заради анексирането през 2014 г. на Кримския полуостров заедно с град Севастопол. Нашата страна бе представена от министъра на външните работи Светлан Стоев". .................... Честито на русофобите.

32

Анонимен

преди 3 месеца

До До 29 "Естествено, че премията за умиране от ковид ще е по-ниска" - премията е по-ниска, но цената на застраховката (т.е. риска) е еднаква със и без включен ковид. Един вид застрахователите не го приемат като допълнителен риск ;)