Снимка: БГНЕС
fallback
Повече от 70% от населението на Испания, което е над 12-годишна възраст, са преминали пълния курс на ваксинация срещу COVID-19. Това съобщи днес испанското здравно министерство, цитирано от ТАСС.
 
По данни на ведомството 71,2 процента от целевата група на населението вече са преминали пълната ваксинация срещу коронавирус, а 82,8% са получили поне една доза. От министерството допълват още, че тази седмица се очаква испанските области да получат още 4,7 милиона дози ваксини.
 
От началото на пандемията в Испания са регистрирани повече от 4,73 милиона заразени, като повече от 82 700 души с COVID-19 са починали. На 27 декември 2020 г. страната стартира ваксинационната си кампания.
 
В Испания се използват ваксини, разработени от консорциума "Пфайзер/БионТех" и от компаниите "Модерна", "АстраЗенека" и "Джонсън и Джонсън".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

Гени

преди 2 години

Ваксинационата пропагандна кампания е полица , адженда, дневен ред на йезуиитите !!

66

Анонимен

преди 2 години

До Aнонимен 60 - "Taка е, но е крайно недостатъчно за групов имунитет." - Вече започнаха да отричат достигане на групов имунитет с ваксини ,заради Делта варианта ,за сега остана само тезата - "Няма да боледуваш тежко "

65

Анонимен

преди 2 години

"са преминали пълния курс на ваксинация срещу COVID-19" т.е. две дози ? А щом две дози е пълен курс на ваксинация ,защо напират все повече за трета ,а вероятно след 2-3 месеца ще започнат че е нужна и четвърта доза . Значи две дози не е никакъв пълен курс :)

fallback