Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Въпреки нарастването на броя на случаите на заразени с COVID-19, затягане на мерките срещу коронавируса в столицата за момента не се предвижда, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, цитирана от „Труд“.
Положителните проби за последното денонощие достигнаха 6,4%. Само в София за последните 24 часа заразените са 315.

Oще по темата

Фандъкова уточни, че дискусиите в здравното министерство се следят внимателно, но изказа съжаление, че не участва в екипа, който води обсъжданията.

Столичният кмет допълни, че ситуацията се наблюдава и от общинския щаб.

"Това, което съм възложила - общинските болници да бъдат в пълна готовност за приемане на пациенти. Оборудвани са и са осигурени с всичко необходимо. В същото време, каузата и грижата ми са насочени към това да се увеличава броят на ваксинираните. Продължава работата и по програмата за изнесените пунктове за ваксинация. Има интерес от страна на компании за ваксиниране на място.", допълни Фандъкова.

От общината предлагат и посещения на ваксинационни екипи в училища и детски градини при интерес за имунизация от страна на персонала.

За да се осъществи ваксинация на място, желаещите трябва да са минимум 25, заяви столичният кмет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

ПЕРО

преди 2 години

Концлагер

31

ПЕРО

преди 2 години

Нарушено е основно правило-ваксинира се само здрав човек и не по време на ЕПИДЕМИЯ! Производителите са освободени от отговорност,а ние подписваме информирано съгласие и вижте какво става с ИЗРАЕЛ-ваксинираните отново са болни ! Този експеримент продължава и всяка седмица ли ще ни боцкат,в градския транспорт по 5 човека ли пътуват във автобус,трамвай,метро ?! КАТО ще ни затваряте подсигурете ни с храна,медикаменти,а вие по една маска не дадохте на хората.Полицаи и болници получават пари от хазна

30

Анонимен

преди 2 години

И кога ще ви светне лампата бълг реотан

fallback