Снимка: БГНЕС
fallback

„Предстоят тежки седмици. Положението в болниците в София започва да става критично. COVID-19 отделенията са пълни. Колегите срещат трудности с приема на пациенти“, написа в профила си в социалната мрежа Facebook бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов.

„Опасявам се, че духът започва да излиза от бутилката. Днешните над 1400 нови случая не са изненада.
Много тревожни обаче са броят на хоспитализираните и настанените в интензивни отделения. Само за ден скокът при тях е съответно 10.5% и 10.35%. Враца, Плевен и Ямбол преминаха бариерата от над 100 на 100 000 души”, допълва още той.

Oще по темата
Ангелов поясни, че само 8 от всички 28 области в страната са в „зелената зона“ и посочи нивата заболеваемост в различните райони. Най-висока е тя в София – 95 на 100 000 души.

„14-дневната заболяемост за страната бележи ръст с 10% за последното денонощие - 144 на 100 000 души. Топлото време няма нищо общо. Нито с намаляването на случаите, нито с увеличаването им”, коментира Ангелов и призова българите да се пазят и да се ваксинират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

do 50

преди 2 години

И защо трябва да изхвърлят ваксиниран от болница?! Производителя на ваксините е дал около 90% вероятност да те предпази от тежко протичане, което горе долу се припокрива от статистиката до сега. Един на 40 ще изтеглили късата клечка, че ваксината няма да проработи добре при него. В случая важното е, че останалите 39 места ще са свободни за инфаркти, инсулти, травми и т.н.

57

комитата

преди 2 години

тоз още иска да лъска имидж н а старата каруца

56

Ристиенин

преди 2 години

Бегай бе, бегай бе, бегай бе

fallback