Снимка: Pixabay
fallback

3 деца от Кюстендил са се върнали от морето с положителни проби за коронавирус. Две от тях са почивали в хотел в Приморско по програмата на министерството на образованието  "Отново заедно".

Заразените били част от група, наброяваща 30 ученици. Те са били ръководени от трима ученици. Всички те са поставени под карантина до 23 август, информира началникът на Регионалното управление на образованието  Мая Стойчева.

Oще по темата

Още едно дете е заболяло от инфекцията след морски лагер. То е почивало в Китен, но не по програмата на образователното министерство, пише БТА.

Към този момент няма прекъснати почивки на ученици от региона по Черноморието, но поради влошаващата се епидемична обстановка в страната и особено в морските ни курорти, МОН спря приемането на заявки за участие в Национална програма "Отново заедно", припомни Мая Стойчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 2 години

Това на снимката, децата ли са. Ужасно изглеждат. Отивам да се ваксирам и децата си също! Добре че са журналистите че иначе....

31

Анонимен

преди 2 години

До Тъпеем заедно!//// Заключи си детето в къщи през лятото и му сложи маска. Две маски дори. За да си от умните. Поне семката ти има шанс да изчезне и да не мъчите света.

30

ваксаджия

преди 2 години

До Тъпеем заедно!- Тъпееш си сам. Сигурно е от ваксината. От тия деца поне някое кихнало ли е? Или страшното тук е, че са си създали естетвено имунитет и че вече нямат нужда от ваксини. Винаги е имало преди и деца които кихат след лагери. Но нямаше PCR тестове. Мен не ме гледай, аз си сложих вазелина само заради привилегиите. Исках да кажа - ваксина. Заради книжката сертификат. По същата причина взех и партийна книжка навремето. Въпреки че и на ония и на тия, хич не им вярвам на глупостите.

fallback