Снимка: Pixabay
fallback
Александър Мясников, лекар и телевизионен водещ, смята, че има случаи, при които пост-ковид синдромът може да предизвика и онкологични заболявания на белите дробове при някои пациенти, пише БГНЕС.
 
Той припомня още, че коронаривурсната инфекция има различни клинични прояви, като 25-30% от хората карат заболяването без симптомни. По думите на Мясников, фиброзата на белите дробове е рядко явление след COVID-19. Пациентите обикновено имат лека вирусна пневмония и в този случай белодробната фиброза е малко вероятна.
 
Лекарят обясни, че белодробната фиброза се развива при пациенти с тежки инфекции, а това от своя страна увеличава риска от рак на белия дроб с 8-14 пъти. В този случай експертът препоръчва отказ от пушенето и да се обръща особено внимателни за правилното хранене.
 
Мясников добави, че тежка коронавирусна пневмония се наблюдава при възрастни пациенти с хронични заболявания, които вече са изложени на риск от онкология. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 2 години

Ееее вие пък всичките големи разбирачи се извъдихте.Коментара под моя:През деня караш такси и четеш Жълт Шок коя фолкпевица с какви *** била, а през нощта четеш научни публикации в NATURE, за да си на нивото на лекарите, които развиват медицината? Не? Само от фейсбук напъните на себеподобни ли се информираш? Сипи си една ракия и се обеси после.Света само ще спечели.

38

Анонимен

преди 2 години

Г-н неизвестен екперт:има ли риск да ти намалее патката или да ти се разшири пуздрата????И кога вие неизвестните и известните екперти шъ съ съберете да обмените некадърност и незнания в борбата с фируса

37

AAA

преди 2 години

то и риск да те блъсне кола има -(особено в България хахаха), ама шегата настрана. В Германия средната възраст на починали от Ковид е 84 години, представете си каква страшна болест, да покоси 2% от хората на по 80 години.... ужас , те били ни живи ни умрели но все пак.

fallback