Снимка: архив, БГНЕС

Във Великобритания някои от най-големите бизнеси ще започнат да предлагат ваучери или намаления за клиенти, които са ваксинирани срещу COVID-19. Мярката е насочена основно към по-младите хора, за да бъдат насърчени да се ваксинират, предаде БНР.

Веригата супермаркети Asda и автобусният оператор National Express са сред големите компании, които предлагат поощрения за младите хора, за да се ваксинират. От Asda предлагат ваучери по 10 паунда за тяхната колекция от дрехи  за ваксинираните 18-годишни, които похарчат повече от 20 паунда.

Още по темата

National Express ще предложи на 1 000 ваксинирани 5-дневна карта с намаления за неограничено пътуване, която може да бъде използвана до 90 дни.  

Компанията за пътувания lastminute.com пък предлага на всички над 18 години 30 паунда отстъпка за почивки в чужбина, ако се ваксинират.

Таксиметровите компании Uber и Bolt и доставчикът на храни Deliveroo вече стартираха схеми, предлагащи по-ниски тарифи за превоз и по-евтини храни.

Местата за отдих и развлечения на компанията Better пък предлагат ваучери от 10 паунда на всички над 16 години, ако станат нейни членове и безплатна тридневна карта.  

Министърът на здравеопазването Саджид Джавид определи като „фантастична“ новината, че все повече компании подкрепят „феноменалната“ програма за масово ваксиниране.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase