Снимка: БГНЕС
fallback

10 болни от коронавирус заразяват 13 здрави, съобщи пред БНТ  проф. Тодор Кантарджиев.

"Потенциалът на Делта варианта на коронавируса не трябва да се подценява. Децата вдигат висока температура за няколко дни. Хремата е по-силна и продължителна. Засяга горните дихателни пътища. Който го боли гърло и кашля трябва да си стои вкъщи", каза той.

Oще по темата

"Лятото хората не взимаха витамин Д, но трябва да започнат. Трябва да сме спокойни и да слушаме какво казва Министерството на здравеопазването. Ако продължи така 2 седмици системата ще се натовари и ще се пълнят интензивните легла", заяви още Кантарджиев.

"Министерството на образованието ще направи най-доброто за здравето на децата, там останаха някои добри традиции. При нас мерките винаги са били меки, но навременни. Те трябва да се обясняват на хората. Когато спазваме леките мерки не се налага да се въвеждат тежки", каза още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

219

Георги

преди 2 години

Преди 2-3 седмици ме боля гърло за 3-4 дена, после 2-3 дена кашлях. Лекувах се със стрепсилс. На следващата седмица жена ми беше по същия начин. После и други познати. Не знам дали е ковид или е обикновен летен вирус, но доста хора ги хваща. Детето сега кашля от 4-5 дена. На него дадохме антибиотик, понеже вдигна температура, а ни наплашиха, че имало страшни вируси в момента. Вече всеки вирус с кашлица стана някакъв вариант срещу който трябва да си бием ваксини.. :) Айде стига! И преди кашляхме

218

Анонимен

преди 2 години

Тоя е пълен ***...

217

158

преди 2 години

абе тоя не го ли пенсионираха? Или заработва някъде на граждански договор.. Егаси параноика!

fallback