Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Възможността за отваряне в кипърските училища на ваксинационни центрове тип "Walk-In" (без необходимост от запазен час - б.ред.) се обмисля от експертите с оглед на предстоящата нова учебна година, съобщава вестник "Филелефтерос".

Инициативата има за цел да улесни учениците, които желаят да се ваксинират, разбира се - със съгласието на родителите си.

Oще по темата
Възможността за отваряне на подобни ваксинационни центрове е била обсъдена вчера на заседание в кипърското министерство на образованието, в което освен ресорният министър са участвали и министърът на здравеопазването Михалис Хаджипанделас и представители на синдикални организации.

Идеята за ваксинационните центрове в училищата трябва да бъде обсъдена първо в консултативния научен съвет, след което ще бъдат взети съответните решения.

Министерствата на здравеопазването и на образованието са решили да продължи извършването на безплатни бързи тестове в училищата. Доколкото учениците трябва да разполагат с т.нар. "Сейфпас", който удостоверява здравния им статус, в училищата ще бъдат разположени мобилни екипи, които ще извършват бързи тестове на всички ученици.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 2 години

Децата и юношите дори и да се заразят и разболеят, за два три дни отново са здрави. Не постъпват в болница, не натоварват системата, ако от това се опасяват. Освен това така придобиват естествен групов имунитет. Другите, които са ваксинирани, нали постоянно ни убеждават, че са 99%защитени. За какво им е да се ваксинират децата. Фактите сочат, че ваксините не работят. Въпреки това пропагандата не спира. Абсурдът и беззаконието продължават. Докато ще търпим това, докато ни унищожат напълно ли?

13

Ам гъл

преди 2 години

Човека не разполага с "Мозък" а Пихтия приемаща излъчвания от Телевизора и Медийте. Жалка картинка е Човека Страх, Илюзия, Тоалетна това е днешния "Модерен" Човечец мозъка му се Бъгна и той реши да "Оцелява" но от Какво не се знае. Издирване, тръбен, тормоз и така Вирус е Вашия" Мозък" той ви е заразил със СТРАХ.

12

Анонимен

преди 2 години

И след някоя друга година-левкемия..или автоимунно заболяване.Pодителите да му мислят

fallback