Снимка: архив, БГНЕС
fallback

В Гърция неваксинираните учители и ученици ще трябва да се тестват за коронавирус два пъти седмично. Учебната година в южната ни съседка започва на 13 септември. Задължително тестване се очаква да се въведе и за всички работещи, предаде БНР.

Преподавателите в гръцките училища ще се допускат в клас само срещу сертификат за ваксиниране. Нежелаещите да се ваксинират се задължават да си правят два лабораторни теста на седмица, които ще заплащат сами. Решението е на министъра на образованието Карамеос.

Oще по темата
Учениците също ще се тестват по два пъти на седмица, но самостоятелно, като тестовете за тях са безплатни.В Гърция вече ваксинират и децата над 12-годишна възраст, но малка част от родителите подписват за сега декларация за разрешение.

В университетите преподаватели и студенти ще влизат само срещу сертификат за ваксиниране или отрицателен тест.

В следващите дни се очаква правителството да въведе задължително тестване два пъти на седмица за всички неваксинирани работници в държавния и частния сектор.

Около 4 000 на ден са новозаразените в Гърция по информация на здравното министерство. Рязко покачване е регистрирано на островите Парос, Миконос,Хиос, Наксос. С ограничения и вечерен час са два града на остров Крит и остров Закинтос.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

94

Анонимен

преди 2 години

До133 хапчета бързо много си зле горкия

93

Додо

преди 2 години

Интересен подход, след като вече се доказа и призна дори от CDC в САЩ, че мутагенния ГМО разтвор, неправилно и пропагандно наричан Ваксина не спира нито заразяването, нито боледуването, нито разпространяването на Ковид.

92

Анонимен

преди 2 години

Учителка съм. Не желая да се ваксинирам. Не искам да съм опитно зайче. Ще се тествам колкото пъти трябва в седмицата. Синът ми е в IT сектора и сам ми предложи да ме спонсорира ако се наложи. Кураж на всички учители!

fallback