Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че здравната ситуация във Франция е "повече от деликатна", като страната се опитва да се пребори с Делта варианта на COVID-19.

Макрон отбеляза, че скокът в случаите на Делта варианта на коронавируса е довел до най-високия брой хоспитализации от юни, или над 9 200 души, добавяйки, че ситуацията изисква мобилизация на правителството.

Още по темата

"Превишихме 9 000 хоспитализации за COVID-19 в началото на седмицата", каза той, като подчерта, че "летвата от 1 600 пациенти в интензивно отделение също беше прескочена".

Френският държавен глава отново настоя за важността на ваксинацията, за да се предотврати разпространението на Делта варианта на SARS-COV-2, предаде БНР.

Еманюел Макрон също така заяви, че целта на правителството сега е "ваксинирането на всички французи, които могат да бъдат ваксинирани".

По темата за здравния пропуск Еманюел Макрон каза, че правителството "няма друг избор" и отново напомни, че коронавирусната криза не е отминала.

По-рано този месец Франция изрази увереност, че ще може да ваксинира 50 милиона души с поне една ваксинационна доза преди края на август, а Върховният съд на страната одобри използването на здравна COVID карта.

Част от френските граждани обаче изглежда не са доволни от настоящите мерки, предизвиквайки редица протести в страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase