Снимка: БГНЕС
fallback
Властите в Северна Германия отправиха призив към хиляди жители да се ваксинират отново срещу COVID-19. Причината е, че полицейско разследване разкрило, че медицинска сестра от Червения кръст вероятно ги е инжектирала с физиологичен разтвор вместо с ваксина, предаде Ройтерс.
 
Случката вероятно е от ваксинационен център във Фрайсленд край Северно море.
 
"Шокиран съм от тази случка", заяви Свен Амброси, местен общински съветник по повод призива за повторна ваксинация към около 8600 души, която може да са били засегнати.
 
Физиологичният разтвор е безвреден и не вреди на хората, но мнозинството от ваксинираните през март и април, когато се предполага е станало това, са възрастни хора, попадащи в рискова група от потенциално заразяване.
 
Мотивът на медсестрата все още не е ясен. Известно е, че тя е изразявала скептицизъм към ваксините в социалните медии, посочват разследващите полицаи. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

87

Анонимен

преди 2 години

Браво това е Божи служител а не слуга на рогатия.

86

Браво

преди 2 години

Паметник пиживе и орден "Борец срещу медицинския фашизън"Толкова хора е спасила жената!

85

Анонимен

преди 2 години

Току що четох ,че най -голямото пристанище в света е затворено от сряда заради 1 /ЕДИН/случай на ковид.Е то вече се усраха на кой му не е ясно,че всичко това е икономически изкуствен фалит.Ваксината ще спаси света ли......Ще си плащаме загубите на богашите като ***.

fallback