Снимка: БГНЕС
fallback

Един жител на Русия е заразил 1500 хиляди души с нова коронавирусна инфекция, това е максималният таван на заразяемост от един човек, регистриран в страната. Това разкри за ТАСС Александър Семьонов, ръководител на клона на Държавния научен център по вирусология и биотехнологии „Вектор“ на Роспотребнадзор.

Семьонов обясни, че според статистиката един пациент с коронавирусна инфекция, когато е заразен със стандартния вариант на коронавирус, заразява от двама до трима души, с делта щам - от пет до шест души, докато свръхзаразителят много повече от средния брой.

"Всички ние разбираме, че коронавирусната инфекция се разпространява по въздушно-капков път, тоест разпространява се максимално чрез социални контакти. Ако човек не спазва социална дистанция, не носи маска, особено ако не се чувства много добре, пътува в метрото, ходи на работа, прегръща се и се целува с всички, той има шанса да стане супер-разпространител и да зарази огромен брой хора. Неспазването му на нормите на социално дистанциране създава възможности за супер-разпространение на инфекцията", категоричен е експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

ДДРОнег

преди 2 години

Докато прочета половината сатия, познах името на аФторката ... Май трябва да правя обратното - първо да чета името на автора !?

53

PPP 5

преди 2 години

Който се интересува по-нататък от материалите с инициали PPP, може да проследи линка "***/s/generalsvr".

52

PPP 4.

преди 2 години

Вирусът е вече внесен в Ухан, но няма още заразени. За целта две групи от служители на Руския генерален щаб (предполагам покрай военната олимпиада) посещават Китай и заразяват тайно както служители на лабораториите в Ухан, така и техни роднини. Целта е всичко да изглежда така, като че ли е станала утечка от института на Ухан, вероятно поради немърливост. И то така и става. И Китай попада в параграф 22 - каквото и да каже, той е виновен.

fallback