Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Правителството на Чехия реши да се дават два допълнителни дни отпуск на онези, които са се ваксинирали срещу коронавируса. Целта на мярката е да се насърчи ваксинационната кампания, предаде Ройтерс.

Oще по темата

В Чехия са поставени 10,19 милиона дози от ваксините срещу коронавируса, а 4,74 милиона души са напълно ваксинирани.

"Целта е да ваксинираме максимално много хора, за да се предпазим от инфекцията, идваща отвън", каза чешкият премиер Андрей Бабиш. "Това е основната задача: ваксиниране, ваксиниране, ваксиниране", добави той.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Мунчо

преди 2 години

Студените тръпки на набоденото тяло са прелюдия към окончателното и безвъзвратно изтръпване, което му предстои. дано да не ви се случи случката като на 12-годишната Maddie de Garay, оставена в инвалидна количка в САЩ след участие като доброволка на фаза 2 от експеримента. Сега сте на фаза 3 - масово изпитване. Има участници в експеримента, които се събуждат без да могат да станат от леглото.

42

До 25

преди 2 години

Нормално е. Не е при всеки втори, при около 20% от ваксинираните-преходни леки ковид -подобни симптоми. Повечето имат само болки и зачервяване на мястото на убождане. Реакция на имунната система.

41

хкхфдръх

преди 2 години

Поздрави от бъдещето. Тук всички сме ваксинирани и нищо ни няма, нищо ни няма, нищо ни няма... Защото ни няма. Помните ли песента на ФСБ последният човек? - Последният човек върви към нас и си пиука.

fallback