Снимка: архив, БГНЕС

Над половината жители на Германия вече са изцяло ваксинирани срещу COVID-19. Това заяви здравният министър на фона на опасения от ново засилване на заболеваемостта, предаде Франс прес.

"Повече от половината германци (50,2 на сто или 41,8 милиона) имат пълна ваксинационна защита, 61,1 процента (50,85 милиона) от гражданите са получили поне една доза", посочи в Туитър Йенс Шпан.

Още по темата

"Колкото повече хора се ваксинират сега, толкова повече сигурност ще имаме наесен и през зимата!", настоя той.

Ваксините в страната вече са достатъчно, но в последно време кампанията губи темпо и още е далеч поставената цел от 80 процента ваксинирани за постигане на колективен имунитет.

Днес институтът "Роберт Кох" съобщи за 2768 нови случая за денонощие и увеличен брой на заразените до 15 на 100 000 жители на седемдневна база. В началото на юли този показател се движеше около пет.

Германия дълго време поддържаше редица антивирусни ограничения.

Много от тях вече са вдигнати, но за да идат на кино или да посетят някои ресторанти, хората трябва да представят доказателство, че са ваксинирани или преболедували, а неваксинираните - отрицателен тест за вируса.

В Германия се използват ваксините на Пфайзер/Бионтех, Модерна, АстраЗенека и Джонсън енд Джонсън.
/БТА/
 

Коментари Напиши коментар

79

Щирлиц

преди 1 месец

Первитинът е доказано ефикасен,справка втората световна война.Тт.ъпаци.

78

Белегът на звяра

преди 1 месец

И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата им или на челата им; за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име.Откровение на Йоан 13:15-17

77

Коприва

преди 1 месец

Според независими американски лекари имунитетът срещу коронавирусите, причиняващи обичайната настинка, е защита и срещу К19. Отгоре на това за една година среща с вируса са имали достатъчен брой хора, но ЕС иска 70% ваксинация, пренебрегвайки изцяло дори дела на преболедувалите в изграждането на колективен имунитет. Има нещо дълбоко съмнително в цялата история.