Снимка: БГНЕС
fallback
"Има значение кога ще дойде четвърта вълна на пандемията, защото колкото по-късно, толкова по-добре. Това дава шанс да прекараме повече време относително спокойно и да се подготвим по-добре за нея".
 
Това каза пред БНР имунологът доц. Велизар Шиваров. 
 
Той сподели, че не може да си обясни защо страната ни е на последно място по ваксинирани при условие, че медицината предостави възможност това да се избегне, а бизнесът даде лесен достъп до ваксини за всички:
 
"Това е огромно достижение на човешката цивилизация и е обществен избор дали да се възползва от това или не. А ние като българи сме привилегировани, като страна от ЕС, да имаме избор и възможности, от които не искаме да се възползваме. Мога само да кажа на антиваксърите, че е странно да искаш да се възползваш от европейските достижения, да казваш, че си част от това общество, а така яростно и с назидание да отказваш да се ваксинираш", заяви доц. Шиваров.
Oще по темата
 
Според него децата над 12 години могат да се ваксинират и сподели, че неговото дете е ваксинирано с първа доза и е на 13 години. А задължителна имунизация трябва да има за персонала на социалните домове, както и за някои кръгове от медицинския персонал.
 
"Явно българското общество трябва да научи урока си по трудния начин", посочи още доц. Шиваров.
 
Доц. Шиваров смята за рационално, ако се изисква децата в детските градини да са ваксинирани, както и техните родители, персоналът на детската градина също да бъде ваксиниран.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

584

Преминаващ

преди 2 години

До до МдаааНе е вярно, че всеки може да заразен. За да е заразен някой, трябва да има висок вирусен товар, а ако има такъв той ще има и симптоми. Няма такава глупост като безсимптомен болен.

583

Анонимен

преди 2 години

Нека сайта не пише от името на антиваксери.

582

Анонимен

преди 2 години

На кого да дам правото да ме разболява,лекува ,ваксинира и убива!?Град концлагер

fallback