Снимка: БГНЕС
fallback

В Сърбия са ваксинирани 48 процента от гражданите, което не е достатъчно, и всички позитивни на коронавирус са неваксинирани хора, върнали се от лятна почивка, съобщи министърът на здравеопазването Златибор Лончар за ТВ Пинк.

Няма да се справим с проблема, ако ваксинацията се бави, ако се допусне вирусът да мутира и ваксините вече да не бъдат достатъчно средство против него. Вирусът не признава граници, подчерта той и направи оценката, че не е достатъчно само в една страна да се ваксинират достатъчен брой хора.

Министърът се обяви категорично за задължително ваксиниране на здравните работници и на онези, които са в чест контакт с хора, като таксиметрови шофьори и др.

В последните няколко дни броят на новозаразените с коронавирус в Сърбия се увеличава. Вчера вирусът бе потвърден при още 249 души от 8596 тествани, а петима души починаха в резултат на заразата.

Експертният комитет за имунизацията преди три дни препоръча поставянето на трета доза ваксина против коронавирус. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Анонимен

преди 2 години

Ще приемем имперската валута - имперското евро. Живеем в Европейската империя. Да живее Нейно Величество. Най-после сме колония и ни управлява империя.

54

Анонимен

преди 2 години

Сърбия е свободна страна, а ние живеем в Европейската империя.

53

Идеалист

преди 2 години

До Фън"Само не ми е ясно ваксината кара клетките да им поникнат шиповете от вируса, и какво става с тая клетка мутант после, имунната система я атакува и убива ли, това може да е интересен начин да си убиете мозъчните клетки." За голямо съжаление никой не казва. Тези ваксини са разработвани за лечение на карциноми, т.е. да накарат имунната система на болния да унищожи раковите клетки по описания начин. Всеки може да си направи изводите.

fallback