Снимка: Pixabay
fallback

На лекарство срещу  COVID-19 може да се надяваме след есента, обясни проф. Илко Гетов, представител на България в Европейската агенция по лекарствата, пред Нова телевизия.

Според него, след като в последните 10 дни се наблюдава плавно покачване на заразените, се оправдават очакванията за четвърта вълна.  

„Дано бъде отложена във времето, за да наваксаме с ваксинирането. Към момента около 2 милиона са ваксинирани поне с първа доза. Но математическите прогнози са категорични – четвърта вълна ни очаква”, коментира той.

Според него като се сметнат ваксинираните и преболедувалите, около 40% от населението има някаква защита. Трябва обаче да се има предвид и дълготрайността на тази защита.

Проф. Гетов обясни, че от вчера е позволено ваксинирането на деца над 12 години с препарата на Moderna.
„Всички деца с рискови фактори, наследствени, хронични заболявания, е хубаво да бъдат ваксинирани”, посъветва проф. Гетов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

До лекар

преди 2 години

Около мен около 12 души включително азго изкарахме в къщи леко. Аз с билки мед лимони и аспирин.Преди година бях с грип. и беше по тежко. С антибиотик боледуваха по продължително това са ми наблюденията.Познавам починал човек възрастен с наднормено тегло диабет сърдечно заболяване обездвижване хранене с много месо.Сами сме отговорни за имунитета си.

56

Анонимен

преди 2 години

Лекарство има още от Април 20г! Срамота! Ивермектин, или животинския Пандекс, или Хювемек...

55

До 65

преди 2 години

Борбата с вирусите много прилича на борбата с дъжда.В тази връзка ваксината играе ролята на чадър.Пази ти главата но не и обувкитеНастоящата ситуация и по-конкретно положението с масовото нежелание за ваксинация произтича от културни особеностиВ народната памет са вкоренени следните две поговорки След дъжд качулка и Мокър от дъжд не се боиЗакъсня във времето кампанията, а вече намокрените не изпитват желание постоянно да носят чадър, особено с оглед на не особено силния валеж

fallback