Снимка: БГНЕС
fallback
Френското правителство одобри проектозакона, който има за цел да накара повече хора в страната да се имунизират, предаде Франс прес. 
 
Според говорителя на кабинета Габриел Атал законопроектът е бил разгледан по време на среща на министрите и се очаква да бъде представен в парламента следващата седмица. Основните промени в него бяха очертани от президента Еманюел Макрон миналата седмица. 
 
Той предвижда да бъдат разширени изискванията за представяне на сертификат за ваксинация или негативен PCR тест при посещение на обществени места като ресторанти, барове или търговски центрове.
Oще по темата
 
Предложението на властите предизвика масови протести във Франция. Появиха се и обвинения от страна на някои политици, че Макрон злоупотребява с властта. 
 
Говорителят на правителството Габриел Атал обаче заяви, че страната вече навлиза в четвърта вълна на пандемията и обясни, че ще има и някои промени спрямо първоначалните планове на правителството. Така например глобите за бизнесите, които не проверяват клиентите си, ще бъдат значително по-ниски от по-рано обявената сума от 45 хиляди евро. Те ще започват от 1500 евро и постепенно ще се увеличават при повторно нарушение. Гражданите, които не спазват правилата, първоначално няма да бъдат глобявани въобще. Не е ясно кога точно този гратисен период ще свърши, но вероятно ще бъде по-малко от месец.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Шовен

преди 2 години

Франция е най-великата страна! Люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят! Vive la Republique! Vive la France!

20

Анонимен

преди 2 години

докато не извадят гилотината на площада няма да ги оставят на мира.

19

Анонимен

преди 2 години

Колкото повече ваксинирани, толкова повече болни! Политици и лекари се обогатяват от Биг фарма, а дребния човек все повече обеднява.

fallback