Снимка: БГНЕС
fallback

Властите във Великобритания няма да налагат масова ваксинация срещу COVID-19 на децата и тийнейджърите, предаде Ройтерс.

За решението агенцията се позовава на информация на вестник „Дейли Телеграф“.

Според насоки, които ще бъдат издадени в понеделник, ваксини ще бъдат предложени на деца между 12 и 15 г., които бъдат сметнати за уязвими от COVID-19 или които живеят с възрастни, които на свой ред са уязвими за вируса.

Имунизация ще бъде предложена и на всички 17-годишни, които в рамките на 3 месеца навършват 18 г. Възможността за ваксинация на всички деца ще бъде запазена.

Великобритания съобщи вчера за нови 54 674 случая на COVID-19, което е нов рекорд за последните шест месеца.

От утре властите премахват повечето ограничения в Англия, заявявайки, че бързата имунизация до голяма степен е счупила връзката между инфекциите и сериозното боледуване или смърт.

Нивото на смъртност на Острова е сред най-високите в света, но две трети от възрастното население вече е напълно ваксинирано. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 2 години

Никоя държава не може да си позволи повече локдауни . Който се ваксинирал, ваксинирал. Другите да *** на собствена отговорност. Дадена е възможност, не се възползваш. Еми сърбай си последствията.

26

Анонимен

преди 2 години

Над 50 000 нови случая, защо я няма типичната ковид-истерия? Те за няколкостотин затваряха държавата.

25

Анонимен

преди 2 години

Ей, много *** народ са това антиваксърите. Заради вас ще си влачим пандемията години още. .

fallback