Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Хърватското правителство окончателно въвежда задължителна имунизация в три сектора - здравеопазване, образование и социални грижи, съобщава хърватският сайт Индекс, като се позовава на неофициални информации от правителството.

Задължителното ваксиниране в споменантите три сектора, в които работят около 180 000 души - лекари, медицински сестри, учители, социални работници, ще започне в средата на август или началото на септември.

Президентът Зоран Миланович се обяви против задължителното ваксиниране и заяви, че това не е и "разумно от политическа гледна точка". "После какво? Ще преследваме ли хората, които имат кариес?", запита той.

Президентът заяви, че няма да освободи секретарката си, защото не се е ваксинирала.

Той даде за пример британците. "Ако ваксината ви защитава, добре. Имам лоша вест, всички ще умрем един ден", каза Миланович.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

до 34

преди 2 години

Да бе, на властите точно им пречи, че болните от ковид умират. Не се връзва. Умрелите не товарят здравната система. Лечението на заразените е по-трудно ако се ръководим по тяхната логика. Нали твърдят, че пълнели болниците. Тоест това, че има много заразени въпреки ваксините означава пълен провал на вакси кампанията. Интересно как ще се подобри ако всички се ваксинират. Пък и какво стана със 70% за колективен имунитет? Защо сега пък всички трябва?

35

Анонимен

преди 2 години

Да ме освободят от работа - няма проблем, и детето да не ходи на градина - няма проблем. Жената се ваксинира, сега ме натиска, щяла да ме остави-няма проблем, ама няма да се ваксинирам.

34

Анонимен

преди 2 години

О,да! Гледах документален филм по шведската тв за антиваксъри във Франция. Признаха си че са взимали пари, после решили да се отдръпнат и почнало изнудване. Проговорила съвестта им, макар и със закъснение. Ти можеш да отричаш колкото си искаш, знаем ви вас що за стока сте.

fallback