Снимка: БГНЕС
fallback

Унгария разпореди задължителни ваксинации срещу COVID-19 за всички здравни работници, заяви премиерът Виктор Орбан в петък. Това се случва след подобни ходове на Франция и няколко други европейски държави.

"Ние не сме за принуда, с изключение на една област, където взехме решение ваксинацията да бъде задължителна за здравните работници", каза Орбан в седмичното си радиоинтервю.

Той не каза кога изискването ще влезе в сила, предава БГНЕС.

В понеделник Франция обяви задължителни ваксинации за здравен персонал, работници в домове за възрастни хора и други, работещи с уязвими хора, от септември в съответствие с подобни ходове в Гърция, Италия и Великобритания.

Oще по темата

В Унгария са загинали повече от 30 000 души, заразени с коронавирус, което прави 9,8-милионното население на централноевропейската държава една от най-тежко засегнатите държави-членки на ЕС, смята Франс прес.

Тази страна от ЕС извърши едно от най-бързите пускания на ваксините в 27-членния блок, отчасти благодарение на използването на китайските ваксини Sinopharm и руската "Спутник V".

Броят на случаите на заразяване бързо намаля от май, докато всички ограничения за коронавирус, включително задължителното носене на маски на закрито, бяха премахнати в началото на юли.

От юни обаче темпото на ваксинация се забави. Орбан каза в петък, че възрастните хора, които не са си направили ваксина, ще бъдат посетени лично, за да им предложат инжекция.

Трета доза ще бъде достъпна за хората четири месеца след втората от 1 август.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Анонимен

преди 2 години

Като се разхождах из града зад мен чух млада жена да казва на познатат си"Писна ми да плащам PCR,отивам да се ваксинирам.Жената искала да си използва сертификата,а не всеки път да и правят тестове.

59

Анонимен

преди 2 години

До 68!!! Защо сравнява Русия с Европа? Тук много работодатели са осъдени и наи-вече държавните администрации!

58

Додо

преди 2 години

Ваксинационният тероризъм набора сила.

fallback