Снимка: БГНЕС

Министерският съвет прие проект на Тристранно споразумение за дарение на ваксини срещу COVID-19, произведени от "АстраЗенека".

Споразумението е между Република България, Кралство Бутан и АстраЗенека и проект на Двустранно споразумение за дарение на ваксини срещу COVID-19, произведени от АстраЗенека, между Република България и Кралство Бутан, като основа за водене на преговори.

Проектите на споразумения предвиждат дарение на 172 500 дози от ваксината Vaxzervria. В горепосочените споразумения е предвидено всички разходи за доставката да бъдат поети от получателя - Кралство Бутан, съобщиха от правителствената пресслужба.

Днес правителството прие и Националния оперативен план за справяне с пандемията от SARS-CoV-2.

В зависимост от 14-дневната заболяемост на 100 хил. души население, процента положителни тестове от направените проби, заетите болнични легла и други показатели, в плана се определят цветови зони: зелена, оранжева, червена и тъмночервена. Според това в коя зона е страната ни, се предвижда поетапно въвеждане на различни противоепидемични мерки, което ще даде предвидимост както за гражданите, така и за бизнеса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase