Снимка: БГНЕС
fallback

В Португалия продължава да расте броят на хоспитализираните с COVID-19. Вчера те бяха над 700 души, най-голямата бройка от месец март, предаде ДПА.

През вчерашния ден 57 души са постъпили в болница и така хоспитализираните станаха 729. Като процент пациентите с COVID-19 в болниците и интензивни отделения достигнаха най-високите нива от февруари.
 
От няколко седмици броят на заразените в Португалия (с население от 10,3 милиона) се увеличава. Вчера бе съобщено за 1782 нови случая и осем починали.
 
Влошаването на епидемичната ситуация се дължи на бързото разпространение на по-заразния вариант Делта на коронавируса - 90 на сто от новите случаи вече са причинени от него, предаде БТА.
 
За ограничаване на заразата преди десетина дни в Португалия беше въведен вечерен час и в най-тежко засегнатите райони, сред тях е и столицата Лисабон. Между 23 ч. и 5 ч. от вкъщи се излиза само с основателна причина.
 
Мярката засяга около 4 милиона души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Viva Portugal

преди 2 години

Да живее Португалия! Най-яката нация!

30

Анонимен

преди 2 години

В Бъшгария са поне 50% преболедували и ваксинирани ама статистиката е изкривена сигурно от мъртвите души в списъците на Статистическия институт.

29

Анонимен

преди 2 години

Славуца с гръм и трясък ще ваксинира под конвой цялото стадо !

fallback