Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Нови изисквания въвежда Гърция от днес за пътуване по вътрешните линии на самолети и фериботи и на пристанищата се чака повече време.

За да пътувате с ферибот в Гърция, е препоръчително да пристигнете на пристанището час или два преди отплаване, предупреждават местните  власти.

Oще по темата

Поради стриктна проверка на документите за здравния статус на пътниците днес има опашки на пристанищата, предаде БНР.

За ферибот, както и със самолет по вътрешните линии, се изисква сертификат за ваксиниране, отрицателен PCR тест или бърз тест.

Гръцкото правителство засили агитацията по кампанията за ваксиниране, като включи и общините в нея. Властите се опасяват от увеличаване броя на заразените, които в някои дни достигат до хиляда души на ден.

Лекари от здравния съвет при премиера коментират пред медиите, че се очаква четвърта вълна на коронавирус още през август.

В районите с регистрирани случаи на Делта вариант на коронавируса изпращат мобилни екипи за ваксиниране и тестват масово местното население и туристите.

Гърция няма да затваря граници, нито ще обяви пълен локдаун, но ще ограничи движението на неваксинираните, заяви премиерът Кириакос Мицотакис.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Додо

преди 2 години

Нормален човек нито би допуснал да го инжектират с отровната инжекция, нито би отишъл на почивка в Гърция. Факт!

29

Анонимен

преди 2 години

Много е забавно да чета някои коментари . Защо се учудване, че болшинството гърци са убедени в ползата от ваксините и са го направили? Не ви ли е идвало на ум, че повечето европейци са ваксинирани и още ще се ваксинират? Че хората имат мозък , че са информирани, че не ги е страх от измислени конспирации? Гърците са инатливи, протестират и стачкуват за какво ли не, но въпросът за ваксините е ясен за тях и не подлежи на съмнение. Нямаме друга алтернатива.

28

АНОНИМЕН

преди 2 години

Никой няма да те чуе Не си хаби думите

fallback