Снимка: БГНЕС
Триста здравни работници в Италия оспорват изискването задължително да се ваксинират срещу коронавирус, предаде Франс прес. Делото ще се гледа на 14 юли.
 
Пред вестник „Джорнале ди Бреша“ адвокатът по конституционно право Даниеле Гранара посочва, че здравните работници са принудени да поемат риск под заплаха, че ще им бъде забранено да упражняват професиите си.
 
Гранара защитава и десетки болногледачи, които са били отстранени от работа заради отказ да бъдат ваксинирани.
 
През април в Италия беше приет закон, който задължава работещите в здравната сфера, дори и фармацевтите в аптеките, да се ваксинират.
 
В противен случай може да спрат да получават възнаграждения, освен ако работодателят не може да ги назначи на друга длъжност.

Коментари Напиши коментар

75

Анонимен

преди 10 месеца

Фашизъм на глобалистите илюминати, начело с техния велик представител - папата. Хората имат право на избор. Това са медицински експерименти. Как ще задължаваш хоара да участват по принуда в медицински експерименти и ще увреждаш правото им да упражняват труд?

74

Анонимен

преди 10 месеца

Медицински фашизъм...............това е термина!!!

73

Анонимен

преди 10 месеца

Публикация в Гардиън по повод Делта варианта и ефективността на ваксината :"Проучване показва, че 29% от 42-те души, които са починали след заразяване с новия щам, са имали и двете ваксинации. В техническия брифинг на Public Health England на 25 юни тази цифра се е увеличила до 43% (50 от 117), като по-голямата част (60%) са получили поне една доза." Толкова за вълшебните, абсолютно безвредни и 101 %ефективни ваксини.