Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Задължителното носене на маски на открито се отменя в цяла Италия. От днес всички региони се преместват в бялата зона, която е безопасна от гледна точка на епидемиологичните рискове, предаде ТАСС.

Маските, както и социалната дистанция, обаче остават задължителни в транспорта, магазините, затворените помещения и в случай на струпване на много хора.

Над 30% от населението над 12 години в Италия е със завършен курс на ваксинация срещу коронавируса.

Започна временно отстраняване от работа на неваксинирани лекари и медицински персонал. Тази категория е единствената, която подлежи на задължителна ваксинация.

В неделя страната съобщи за 14 смъртни случая, свързани с коронавируса, новозаразените на дневна база пък бяха 782.

Италия е регистрирала 127 472 жертви на COVID-19 от началото на пандемията през февруари 2020 г. – на второ място в Европа по този показател след Великобритания и на 8-о в света, отбелязва Ройтерс, цитирана от БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 2 години

Новината е вярна. Махат лекарите тези роби на глобалистите. Там папата като виден и елитен глобалист не допуска друго. Ще смаже всички. Най-големият враг на Италия. Да му е честита статуята на Молох, дето се кланя. Папата разбрах, че е нехристиянин, като ми краката на някакви бежанци от ислямските страни.

38

Анонимен

преди 2 години

Отново -ПРЕБОЛЕДУВАЛИТЕ - не се споменават. Понеже всичко е за "имунитет" нали? Не е само за да направят някакви компании десетки милиарди долари? ИЛИ?

37

Анонимен

преди 2 години

И не само ваксина против ковид. Изисква се ваксинация против морбили в много западни държави. Също и негативен тест за мултирезистентен стафилокок.

fallback