Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Трябва по-добра организация. Опитваме се да дадем посока, да се включи пациента в контрола на медицинските дейности, каза пред БНТ служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров.

Oще по темата

"България е в зелената зона. Това обаче не бива да ни успокоява, ние нямаме пълен контрол върху разпространението. Регистрирахме индийският щам, не можем да изключим вълна и през лятото. Единственият начин да се предпазим си остава ваксинацията. Лятото е много добра възможност да се ваксинираме. Засега не се налагат нови мерки и периодично намаляваме старите. Последно премахнахме маските в малките колективи. Може да разширим тази възможност като включим и други обществени обекти с по-голям персонал. Една нова вълна може да сложи край на туристическия сезон", каза още той.

Д-р Кацаров добави, че повече ограничения могат да се махнат само ако хората се ваксинират. Според него при нова вълна отново могат да се затварят фирми и магазини.

"Клевета е, че съм антиваксър, аз съм лекар. Искам с популярни хора да се опитаме да убедим хората да се ваксинират", каза още Кацаров.

"Някои мерки не бяха логически издържани - нараства броя на заразените, а се облекчаваха мерки. Сега се опитваме да поставим това на здрава основа. В началото съм подценявал проблемът с вируса, но това е било на базата на информацията, която е имало тогава. Не мисля, че съм казал нещо, за което да се извинявам. Винаги съм смятал, че мерките могат да се прилагат много по-добре. Настоявам да се анализира смъртността през тази година. Това означава да анализираме, кои действия на властите са допринесли за това да има толкова висока смъртност. Този анализ ще помогне това да не се повтори", каза здравният министър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

147

Простосмъртен

преди 2 години

До 157 и останалитеОт наблюденията и хипотезите които правите ясно личи ,че си правите свободни съчинения по производно извадени от контекста мнения.Приемате ги за лични обиди което говори достатъчно за вашата личност.Натяквате професията си защото това е просто професия в която или си професионалист или си работник с диплома и не уважавате мнение различно от Вашето.Аргументирането Ви повече подхижда на дете което приема всички за *** когато не приемат неговата теза.А тя си е Ваша не наша!

146

157 и останалите

преди 2 години

Интересна динамика се наблюдава във форума.Вътрешната потребност да излъчвате омраза, да обиждате без никакъв повод ескалирала.Вероятно дипломата ми и квалификацията ми ви дразни?Изведнъж цялата агресия се насочи към мен, само защото съм лекар? Аз поне не съм с измислени имена, написах си и титлата и ваксинационния статус. И не се притеснявайте за мен.Не работя в България, не точа пари от здравна ви каса и не страдам от липса на уважение. Останете си със здраве!Всеки народ заслужава лекарите си

145

до 156 от славянин

преди 2 години

Ти си толкова ''лекар'' колкото аз съм светец, лекар е този, който може да лекува и реално лекува, не такива пуяци като вас с медицинските дипломи! Мен тезир които най-успешно са ме лекували до един са без медицински дипломи!

fallback