Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Гръцкото правителство подготвя отмяна на мярката за задължително носене на маски навън. Решението е свързано както с подобрената епидемична обстановка, така и с горещото време.

Температурите в Гърция надхвърлят 40 градуса. Най- засегната е континенталната част на страната, а също и островите в Йонийско море, предаде БНР.

Oще по темата

Продължава нахлуването на гореща вълна в страната. Вчера температурите на места достигнаха 40 градуса, а от днес в продължение на няколко дни се очаква дори да надвишат тези стойности. В няколко области от днес затварят училища. Прекъснаха работа фирми, които не могат да осигурят на работниците безопасна среда.

 Медиите излъчват информация от Гражданска защита за спазване на предпазни мерки в горещите дни.

Във връзка с жегата и съобразно добрата епидемична обстановка в страната специалистите от съвета за контрол по разпространението на коронавируса призовават правителството незабавно да премахне мярката за задължително носене на маски навън.

Очаква се решение до края на седмицата.

На посещение в Атина е еврокомисарят по здравната политика Стела Кириакиду, която поздрави гръцкото правителство за добрата организация на акцията по ваксиниране - 31% от населението са напълно имунизирани.

Кириакиду призова „всички гърци да се ваксинират, за да се възстанови нормалният ритъм на живот“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 2 години

Гърци и дисциплина са два различни полюса.По свободолюбиви и твърдоглави хора като тях няма.Толкова лежерни и самоуверени рядко се срещат.Започват потоците с милиардите евро към тях.Халал да са им.А ние като кученца само лаем.

11

х

преди 2 години

Защо? Нека сложат по две маски. И отзад също.

10

Анонимен

преди 2 години

Гърците, нека се гърчат.

fallback