Над триста души са се ваксинирали до обяд срещу Covid-19 в мобилните пунктове в парковете въпреки лошото време, съобщи заместник-кметът на София Дончо Барбалов. А над 3 200 са имунизираните от започването на работата на мобилните пунктове в столицата, посочи Барбалов.

И тази събота и неделя в София има зелени коридори на открито за ваксинация срещу Covid-19. Пунктове се откриват и в три от големите търговски центрове в града.

3 000 души са ваксинирани до момента през почивните дни в петте открити от Столичната община имунизационни пункта в големите паркове на София, информира зам.-кметът по здравеопазване Дончо Барбалов, цитиран от БНР.

"В Южния парк, Борисовата градина, Северния парк, парк "Дружба" и един в района на "Красна поляна", като работното време там е от 9 до 4. По инициатива на големи търговски центрове ще бъдат открити три пункта, като там работното време ще бъде от 13 до 18 часа", каза той.

Има избор между всички одобрени ваксини, които са доставени в България. На място ще бъдат издавани сертификати на всички, които изберат да им бъде поставена еднодозовата ваксина на "Янсен".

Днес и утре от 10 до 16 часа на площад "Възраждане" в Плевен всички желаещи също могат да си поставят ваксина по избор.

В един от търговските центрове от възможостта да се имунизират с една от четирите предлагани ваксини се възползваха основно млади хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase