Снимка: Pixabay
fallback
Броят на смъртните случаи от COVID-19 в глобален мащаб подмина 4 милиона, съобщи АФП.
 
Един милион души са починали през първата една година на пандемията, докато за следващите само 166 дни, вирусът е взел още 1 милион жертви.
 
Най-много жертви на вируса има в САЩ, Бразилия, Индия, Русия и Мексико.
 
Много държави водят битка с времето да имунизират населението си. Докато броят на новите случаи и починалите в Съединените щати и Великобритания намалява, много други изпитват недостиг на препарати в момент, в който вариантът Делта става доминиращ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Коприва

преди 2 години

Ако имаше реална загриженост и съчувствие към човешкото страдание у всички тия международни институции, нямаше да умират многократно повече хора от глад и да затворят достъпа до лечение заради пландемията за милиони нуждаещи се. Тъжното е , че сме позволили да решават вместо нас. И не съвсем - ако всеки от нас помогне на един свой събрат всеки ден, както той чувства, че е правилно, на когото сметне за нужно,ще станат излишни.

15

Анонимен

преди 2 години

Доста сериозна бройка, при това има поне двойно повече починали от Ковид-19, които не са регистрирани, както и факта, че някои държави с голямо население спряха вируса, като Китай и Виетнам, а в по-голямата част от Африка вируса тепърва ще настъпва.

14

Неграмотна

преди 2 години

Мое ли некой да сметне колко % са тия 4 млн. на 7 млрд. население. Мерси.

fallback