Снимка: БГНЕС
fallback

Градските власти в Ню Йорк организираха заря с цветни фойерверки, която продължи около 20 минути и изненада приятно жителите в чест на ваксинацията срещу коронавирус на 70% от нюйоркчани, предаде кореспондент на ТАСС.

Преодоляването на този праг, след който може да се говори за постигането на стаден имунитет беше условие за премахване на повечето ограничения в Голямата ябълка. Кметът на града Андрю Куомо обяви, че тази цел е постигната.

От днес всички ограничения за заетост на места в закрити помещения, спазването на социална дистанция и дезинфекцията на повърхности в мегаполиса отпадат. В същото време магазините засега могат да продължат да изискват от гражданите да носят маски.

На фона на оптимистичните новини от Ню Йорк обаче бе съобщена мрачната статистика на университета "Джонс Хопкинс", че в САЩ от началото на коронавирусната пандемия са регистрирани над 600 хиляди смъртни случая от ковид.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Бил Гейтс

преди 2 години

Понеже стана въпрос за намаляването на населението... вие коя част от хората бихте оставили, ако трябваше да намалите населението: образованите и интелигентни, които вярват в технологиите, прогерса и науката и се адаптират бързо към нови ситуации или невежите страхливци, които дори не успяват да отсетят фалшивите новини в нета, вярват, че самолети ги пръскат от небето и че 5G ще ги разболее. Не ми отговаряйте, очевидно е.

33

славянин

преди 2 години

А наесен като дойде новия манхатънски щам какво става!?

32

70% процентова мазна

преди 2 години

ЛЪЖА! Продажните медии наистина ли мислят хората за толкова ***?

fallback